Et episk MTBO -eventyr for livet: Fra København til nordlys i Norge

København til nordlys i Norge? Det lyder som en usandsynlig drøm, men det er faktisk muligt! Med mountainbike orientering (MTBO) kan du nu få en oplevelse af et episk eventyr og se nordlyset fra din cykel.

MTBO er en populær sport der forener orientering og cykling. De begejstrede ryttere læser kortlægninger, finder checkpoints og point med deres cykel. Som et ekstra krydderi skal de selv tage beslutninger om den bedste rute, så det kræver både fysiske og mentale skills.

I 2017 rejste en gruppe MTBO’ere fra København til nordlys-regionen nær Tromsø i Norge for at forsøge et spændende amatør eventyr. Cykeloplevelsen tog dem gennem mundraub landskaber, historiske byer og dramatiske kyster. Multitasken med at finde vej og checkpoints mellem de passerede områder skabte et ekstra lag af spændinger og udfordringer. I slutningen af deres rejse ventede dem det spektakulære syn af det magiske nordlys, som var den perfekte afrunding af deres episk eventyr.

MTBO er mere end blot et sports-eventyr. Det er en måde at opdage nye magiske steder på, samtidig med at man udfordrer sine grænser – både indadtil og udadtil. Det er den perfekte mulighed for at møde uventede udfordringer fra naturen, men det er også en chance for at dyrke åndelig vækst og dybere kontakt med mennesker og destinationer.

Se videoen ‘Epic MTBO Expedition From Copenhagen To The Northern Lights’ for at se hvad MTBO har at tilbyde. De spændende rejser rundt i hele verden venter på dig -start dit episk MTBO-eventyr allerede i dag!

I sidste uge havde jeg det ultimative MTBO-eventyr. Min rejse startede i København, hvor jeg begav mig til Sydnorge for at nyde synet af nordlyset.

Jeg cyklede dagligt med min mountainbike på cykelstien, der fører fra Norge til Sverige. Det var den store udfordring for mig, da jeg aldrig har prøvet mountainbiking før! Imidlertid formåede jeg at klatre bjerget og gennemføre MTBO-eventyret uden større vanskeligheder.

Jeg var overvældet af naturen omkring mig og måtte stoppe flere gange for at tage billeder af de vidunderlige landskaber. Undervejs havde jeg flere oplevelser, som vil være en del af mit livs minder. Bl.a. forestillede jeg mig ofte at jeg cyklede rundt i en fantasiverden.

Det mest magiske moment kom dog da jeg endelig nåede toget fra Norge til Sverige, hvor jeg så nordlysene for første gang i mit liv. De formørkelse farver fra de dansende lys fyldte himlen med skønhed, som jeg vil huske resten af livet.

Vædderen skyldes alle de sjove øjeblikke, som jeg havde under min MTBO-tur! Jeg har nu et helt nyt syn på mountainbiking, som jeg aldrig vil glemme. Det er et episk eventyr, som alle burde prøve!

Mountainbike Orienteering (MTBO) er en udfordrende blanding af cykling og orienteringsløb. Det handler ikke kun om at have den hurtigste tid, men også om at finde vejen hvor andre bikerider er tabt. At begå sig i det nordlige Norge er et episk cykelventyr for enhver der elsker at udforske naturen.

Vi har taget turen fra København til det nordlige Norge, hvor vi havde en hel uge med MTBO-løb i den utrolige skandinaviske natur. Dette eventyr åbnede også døren til oplevelser af mere magisk karakter – som muligheden for at observere det smukke og magiske Nordlys. At se Nordlyset på himlen var vitterligt et overvældende øjeblik, en oplevelse som vi aldrig vil glemme.

Orienteringsløbene var konstrueret specielt til os, så jeg fühlte mich wie ein professioneller professionel MTBO-rytter! Flere tekniske singletracks, flotte vista-udsigter og mange knaster betød, at det virkelig var en uforglemmelig tur.